Dansworkshop 2016

DANSWORKSHOP MED ENTROPY
“A bellydancer with a twist”

20140920-Entropy_800

Dance classes/workshops are held in Swedish.

Även om musik alltid har varit en del av Entropys liv så är dansen en relativt ny förälskelse. År 2007 kom hon i kontakt med dansstilen Tribal Bellydance och kraften i den uttryckfulla stilen vann hennes hjärta. Det blev början på en resa i såväl nya uttrycksformer som att lära känna och utmana sin kropp på nya sätt. Hon drivs av sin nyfikenhet och vill alltid utforska och utveckla. Därför har hon under åren hunnit ta kurser och workshops av över 30 olika lärare, däribland Ariellah (US), Carolena Nericcio (US), Kami Liddle (US), Morgana (E) och Sharon Kihara (US). Hon är certifierad i Suhaila Salimpour format lvl 1, Jamila Salimpour format lvl 1 och General skills in ATS(R).

1. BREAKING PATTERNS (2h)
Söndag 9 oktober kl 11.00-13.00
Umeå Folkets Hus, Miklagård

Vanans makt är stark och ofta märker man att man faller in i samma stegkombinationer som man brukar göra. När man tränar så övar man oftast på det man redan kan. I den här workshopen utforskar vi tekniker för att bryta våra invanda mönster och för att skapa nya stegkombinationer.

Vänligen notera att workshopen lämpar sig för dansare med minst ett års erfarenhet, gärna inom Tribal eller närbesläktade stilar så att man har en teknisk grund med ett gemensamt vokabulär.

2. EXPLORING EXPRESSIONS (2h)
Söndag 9 oktober kl 14.00-16.00.
Umeå Folkets Hus, Miklagård

I vår dans fokuserar vi ofta på teknik och koreografier. I den här workshopen så är det inte stegen som står i centrum, utan känslan. Vi arbetar med dynamik och med vårt uttryck för att hitta sätt att väva och förmedla vår historia och skapa kontakt med publiken.

Denna workshop fokuserar på andra aspekter av dansen och behöver därför inte rikta sig enbart till dansare, även musikartister, modeller eller andra som vill arbeta med sitt uttryck kan dra nytta av det som gås igenom.

ANMÄLAN: Betalning av workshopavgift är lika med anmälan.
Bifoga namn, adress, mail,telefonummer och personnummer

FRÅGOR: kontakta oss

Dansworkshops presenteras i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet och Ume Fusion.