Allmäna villkor DARK SKY

Förköp och betalning
Med förköp får du garanterad plats och ett lite bättre pris. Du får tyvärr däremot inte garanterad förtur i kö men vi kommer göra vårt bästa för att ta emot förköpskunder för sig om kö uppstår.

Förköpsbiljetter som köps via hemsida kan betalas med PayPal eller med de vanligaste betal- och kreditkorten via PayPal (utan PayPal-konto). Antal förköpsbiljetter är begränsade.

Du kommer att få ett bekräftelsemail med ett ordernummer. Det är ditt köpbevis/kvitto. Du får till din mail en biljett med en QR-kod skickad till din mail. Skriv ut på ett ej skrynklat papper eller ta med på en mobil.

För dig som köper tvådagars-biljett: se till att ha din biljett med dig även dag två.

Förköp vid entrén
Vi scannar den vid entrén alternativt läser av numret i listan och du får då entré.

Återköp
Vi återköper inte biljetter och avråder från köp av andrahandsbiljetter.

Köpa biljetter i entrén
I mån av plats och till utannonserat pris.
För betalning vid entrén: Vi tar kort.

Uthämtning av förköp
Tvådagars förköpsbiljetter kan lösas in när entrén öppnat. Endagars förköpsbiljetter kan endast lösas in samma dag som de avser när entrén öppnar.

Du måste vid det tillfället även vid behov kunna legitimera dig för att hämta ut festivalarmbandet samt kunna uppge den mailadress du använde vid din beställning beställt från.

Garderobsavgifter
Garderobsavgifter kan tillkomma beroende på krav från lokalhållaren.

Lagar och bestämmelser
Festivalen förbehåller sig rätten att avvisa störande och för onyktra personer utan vidare motivering eller kompensation. För områden med alkoholservering har krögaren rätt att avvisa enligt alkohollagen, något som festivalen inte tar ansvar för att ersätta.

Alkoholservering och begränsning av kvällsprogrammet
Umeå Folkets Hus, Studion kommer att under vissa tider av festivalen erbjuda alkoholservering till personer över 18 år. Även om eventet har åldersgräns ska du du vid behov kunna legitimera dig även inne på festivalområdet om du vill kunna handla alkohol, detta oavsett ålder. I Tonsalen serveras inte alkohol.

Platsgaranti till programpunkter
Programpunkter i Tonsalen har begränsat antal platser. Kom i tid. Programpunkter i Studion rymmer alla. Vi släpper inte in fler än vad som ryms i Studion under kvällarna.

Tillgänglighet
Vi strävar efter största möjliga tillgänglighet för festivalens besökare.

Lokalerna på Umeå Folkets Hus är tillgänglighetsanpassade. För dig med särskilda behov av tillgänglighet finns anpassade ytor vid vissa scener på Umeå Folkets Hus. Ta gärna kontakt med oss innan eller på plats, så kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa till med era behov och frågor.

Vi arbetar också med tillgänglighet för såväl artister som för de som arbetar med dokumentation och media, kontakta oss så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Kompiskortet
Liquid Sky är anslutna till Kompiskortet! Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på Liquid Skys arrangemang. Lokalerna  på Folkets Hus är tillgänglighetsanpassade  med hiss. Läs mer om Kompiskortet och vilka fler arrangörer som är anslutna på www.umea.se/kompiskortet

För att platserna ska räcka till alla vill vi gärna att ni på förhand skriver till oss om ni har kompiskortet och vill gå på eventet så vi kan reservera plats för er.

Foto och film
Som gäst på DARK SKY är du medveten om att du kan hamna på bild av andra besökare, media och/eller andra fotografer.

Filmning är generellt förbjudet på festivalen för besökare. Om du vill filma krävs fotopass.

Vid fotografering gäller att: fråga gärna innan du fotar en besökare. Detta för allas trivsel. Foto med blixt är inte tillåtet. Det gäller såväl ackrediterade fotografer som besökare.

Systemkameror och avancerade kameror och optik med starka zoomlinser får inte medhas utan tillstånd/fotopass. Det kan vara möjligt att få fotopass även om du är besökare. Kontakta oss.

Filmkameror är ej tillåtna. Vi förbjuder såklart inte mobiltelefoner och pocketkameror, däremot vill vi att ni respekterar artisters och besökares integritet samt fotoförbud vid vissa föreställningar av rättighetsskäl. Tack.

För fotopass krävs att ni ansöker om tillstånd. Även då kan vissa programpunkter ha fotoförbud. Press och media ansöker om ackreditering.

Mat och dryck
Viss försäljning av tilltugg och dryck kommer att finnas under eventet. Vi kommer inte servera buffé eller mer avancerade matalternativ utan vi rekommenderar närliggande restauranger i centrum.

Trivsel
Liquid Sky och KF Kretsen har nolltolerans mot rasism, hbtq-fobi, sexism, alterofobi och annan kränkande behandling. Det är viktigt för oss att alla ska känna sig bekväma och trygga på våra event. Kontakta personalen i entrén om ni upplever otrygghet.

Frågor
Har du frågor som inte besvarats ovan, tveka inte att kontakta oss.
Med reservation för ev. tillägg och ändringar.