Art Obscura – vi välkomnar konstnärer


Vi välkomnar konstnärer
Sedan många år har Uma Obscura satsat på att lyfta fram subkulturell, nyskapande och spännande konst. Konceptet går numera under samlingsnamnet Art Obscura. I samband med konstutställningarna har vi även något vi kallar The Black Market, där vi erbjuder såväl konstnärer som utställare att visa och sälja sina alster.

Är du konstnär eller kreatör och verksam inom ett fält som är inom eller knyter an till subkulturell konst och subkulturella konstuttryck? Vill du ställa ut din konst under vår festival eller vill du sälja dina alster? Vi välkomnar konstnärer, kreatörer och utställare av alla nivåer (yrkesverksamma, nybörjare eller du som utövar på din fritid) att anmäla sitt intresse att delta.

Vilka passar in?
Vi vet att definitionen av vad som ryms är svår och vi ser mer att om du känner att forumet Art & The Black Market är passande för din konst så är det nog vad som är bästa definitionen.

Vi kommer ha ett begränsat antal platser och vi kommer försöka välja ut en bra bredd av konstnärer. Vi samarbetar med Kulturföreningen Blackbird, som koordinerar området. I programmet försöker vi att möjliggöra för så många som möjligt att vara med.

Vi välkomnar såväl 2D- som 3D-konst, alla tekniker. Precis som föregående år kommer vi ha en mindre ”scen” i salen där vi har ljudanläggning och visst ljus, så vi kan därmed även möjliggöra för konstformer som är gränsöverskridande inom ord, ton och performance, m.m.

Vi erbjuder plats och även möjlighet för er att sälja era verk om ni vill. Det kommer vara fri entré till huvuddelen av konstprogrammet för besökarna. Vi försöker ge respons till alla som hör av sig och vi har ambitionen att rymma så många som möjligt i vårt program.

Kontakta oss om ni är intresserade.

Inresande
Hör av er om ni är inresande eller har behov av övernattning så kanske vi kan tillsammans hitta fungerande lösningar.

Övrigt:
Vi som gör Uma Obscura är en ideell kulturförening (KF Kretsen) och vi gör det för att lyfta fram spännande och nya kultur och konstformer i Umeå mot omvärlden. Vi har som grundförutsättning generellt inga gager/ersättningar att betala ut för de som bokas och ni ansvarar själva för att transportera samt sätta upp och ta ner er utställning/alster i samråd med oss, samt att ni själva sörjer för att er konst är försäkrad. Vi tar inga avgifter för bord/plats och ni behåller själva allt ni säljer, samt ansvarar för er försäljning.

In English
We are inviting artists to participate in our art exhibition Art Obscura. We welcome artists in the subculture/alternative fields.

We are also inviting those who want to sell their art or other stuff at The Black Market. If you are selected we do not charge for the booth.

Contact us if you want to participate or want to know more.