Scen för dans – Uma Obscura bjuder in


Bilden: Misty Moon. Foto: Johannes Wallenius.

Vi välkomnar fler dansare och dansintresserade
Uma Obscura är så mycket mer än en musikfestival, det är en kulturfestival. Dance Obscura har sedan många år varit en viktig del av festivalen och en scen för alternativ dans som också fungerar som en mötesplats för dansare och dansintresserade, där vi bland annat hållit workshops.

Vi har i programmet ett flertal dansakter bokade till årets Dance Obscura samt som ni säkert förstår en begränsad budget, men vi vill öppna upp för så många dansare och dansintresserade som det bara är möjligt.

Vi välkomnar därför fler dansare som vill medverka på Uma Obscura, i synnerhet ni dansare som på något sätt känner er tillhöra/representera uttryck och former som passar subkultur/alternativkulturella forum, eller är nyfikna på att samarbeta.

Scentid och en Öppen scen för dans
Under Uma Obscura kommer vi i mån av plats att kunna erbjuda möjlighet till viss scentid för de som vill framträda. Kanske har du ett solonummer du vill testa eller kanske vill din dansgrupp medverka på festivalen? Vi har även möjlighet till en öppen scen under viss tid under festivalen för akter som ej på förhand utlyses i programmet.

Kontakta oss om ni är intresserade.

Inresande
För er inresande kanske vi kan hjälpa till med er resa och/eller övernattning om behov finns.

Övrigt
Vi samarbetar även med Alternativfesten i Sandviken och SUB – Riksförbundet För Subkultur kring ett initiativ att stärka subkulturell dans och att skapa fler mötesplatser och scener för dansområdet. Kolla gärna in deras festival 9-11 november.

Summary in English
We are inviting dance artists to participate in the Uma Obscura program ”Dance Obscura” but we also offer the possibility of an ”Open Stage” for performance. If you are interested in participating, please contact us.