Allmänna villkor och mer information 2020

Betalning
Förköpsbiljetter som köps via hemsida kan betalas med paypal eller med de vanligaste betal- och kreditkorten via PayPal (utan PayPal-konto). Antal förköpsbiljetter är begränsade. Du kommer att få ett bekräftelsemail med ett ordernummer. Det är ditt köpbevis/kvitto.

Du får en biljett med en QR-kod skickad till din mail. Om tekniken fungerar som den ska scannar vi den vid entrén och du får då ett armband. Skriv ut på ett ej skrynklat papper eller ta med på en mobil.
Om QR-kod ej fungerar är ditt ordernummer bekräftelse som behövs i entrén.

Vi återköper inga biljetter och avråder från köp av andrahandsbiljetter. Ev. inställda programpunkter berättigar ej till till återköp/rabatter.

För betalning vid entrén: Vi tar kort.

Festivalarmbandet = din biljett
Festivalarmbandet är en värdehandling och det är personligt och får ej överlåtas.

Festivalarmbandet är endast giltigt när det satts fast och i ej skadat skick sitter kvar runt handleden och inte avlägsnats. Festivalarmbandet ska sättas fast så att det ej går ta av utan att förstöra förseglingen. Vi kompenserar inte förstörda armband.

Uthämtning av förköp
Endagars förköpsbiljetter kan endast lösas in samma dag som de avser när entrén öppnar. Tvådagars förköpsbiljetter kan lösas in när entrén öppnat första dagen och framåt.

Du måste vid tillfället även vid behov kunna legitimera dig för att hämta ut festivalarmbandet.

Garderobsavgifter
Garderobsavgifter kan tillkomma beroende på krav från lokalhållaren.

Lagar och bestämmelser
Festivalen förbehåller sig rätten att avvisa störande och för onyktra personer utan vidare motivering eller kompensation. För områden med alkoholservering har krögaren rätt att avvisa enligt alkohollagen, något som festivalen inte tar ansvar för att ersätta. Vid avvisning klipps ev. festivalarmband.

Alkoholservering och begränsning av vissa programpunkter
Umeå Folkets Hus, Studion kommer att under vissa tider av festivalen ha alkoholservering för personer över 18 år. Du måste vid behov kunna legitimera dig även inne på festivalområdet om du vill ha tillträde till dessa områden, detta oavsett ålder.

OBSERVERA ATT: personer under 18 år får inte vistas i miljöer där alkohol säljs så därför gäller också att om du är under 18 år finns risk att du inte har tillträde till vissa lokaler, programpunkter eller områden.

Barn
Barn under 3 år får inte gå in på delar av festivalområdet där ljud förekommer som del av föreställning under några som helst omständigheter. Målsman är ansvarig för detta. Barn som fyllt 3, men ännu inte fyllt 13 måste använda hörselkåpor vid konsertplatser (Öronproppar räcker inte.) Målsman ansvarar för att sitt barn använder dessa. Detta har att göra med lag och bestämmelser runt ljudvolymer vid arrangemang och är inget som festivalen själva hittat på. Vi tillhandahåller inte hörselkåpor, öronproppar eller motsvarande. Vi säljer öronproppar – i mån av möjlighet och lager – på plats.

Platsgaranti till programpunkter
Eftersom Uma Obscura är en festival, kan vi inte garantera plats vid varje scen. Först till kvarn gäller för varje uppträdande. Vissa scener har blandade sitt- och ståplatser. Ingen av dessa är reserverade. Vissa programpunkter har stängda dörrar efter programstart. Kommer du FÖR SENT så finns alltså en risk att dörrarna är stängda och du får vänta till säkerhetspersonalen bedömer att fler kan släppas in. Detta är för allas trivsel och säkerhet.

Delar av festivalens program har FRI ENTRÈ. Där gäller också först till kvarn.

Tillgänglighet
Vi strävar efter största möjliga tillgänglighet för festivalens besökare.

Lokalerna på Umeå Folkets Hus är tillgänglighetsanpassade. För dig med särskilda behov av tillgänglighet finns anpassade ytor vid vissa scener på Umeå Folkets Hus. Ta gärna kontakt med Umeå Folkets Hus i allmänhet eller oss på plats, så kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa till med era behov och frågor.

Vi arbetar också med tillgänglighet för såväl artister som för de som arbetar med dokumentation och media, kontakta oss så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Foto och film
Som gäst på Uma Obscura är du medveten om att du kan hamna på bild av andra besökare, media och/eller andra fotografer.

Filmning är generellt förbjudet på festivalen för besökare. Om du vill filma krävs fotopass.

Vid fotografering gäller att: fråga gärna innan du fotar en besökare. Detta för allas trivsel. Foto med blixt är förbjudet på de flesta föreställningar, gäller såväl ackrediterade fotografer som besökare. Systemkameror och avancerade kameror och optik med starka zoomlinser får inte medhas utan tillstånd/fotopass. Det kan vara möjligt att få fotopass även om du är besökare.

Filmkameror är ej tillåtna. Vi förbjuder såklart inte mobiltelefoner och pocketkameror, däremot vill vi att ni respekterar artisters och besökares integritet samt fotoförbud vid vissa föreställningar av rättighetsskäl. Tack.

För fotopass krävs att ni ansöker om tillstånd. Även då kan vissa programpunkter ha fotoförbud. Press och media ansöker om ackreditering.

Mat och dryck
Viss försäljning av förtäring och dryck kommer att finnas under festivalen. Vi kommer inte servera buffé eller mer avancerade matalternativ utan vi rekommenderar närliggande restauranger i centrum.

Alkoholförsäljning sker endast begränsat i barområden till 18 år och äldre.

Frågor
Har du frågor som inte besvarats ovan, tveka inte att kontakta oss.
Med reservation för ev. tillägg och ändringar.