Inbjudan konstnärer 2023 (Open call for artists)


ART OBSCURA 2023 – inbjudan till att medverka

Uma Obscura 2023 kommer som traditionen bjuder att ha en konstutställning där vi bjuder in såväl nya som mer etablerade konstnärer att medverka och ställa ut. I år planeras utställningen till lördag 14 oktober och lokalen är Tonsalen, Umeå Folkets Hus.

Som medverkande har du möjlighet att även sälja din konst under festivalen. Är du intresserad att medverka, läs mer nedan och kontakta oss. Absolut senast vill vi ha intresseanmälan 1 september men då platserna fylls på snabbt rekommenderar vi att du skickar in anmälan direkt!

IN ENGLISH – SHORT INFO
Uma Obscura will have an art exhibition. If you are interested in participating and from outside of Sweden, let us know by contacting us.

INFORMATION
Plats
Vi håller till på Tonsalen, Umeå Folkets Hus, där varje medverkande konstnär tilldelas en yta i samråd och med hänsyn till behov.

Tider
Utställningen sker lördag 14 oktober och den är öppen för allmänheten ca 12-16, samt för betalande festivalbesökare under kvällen, ca 19-22

Upp- och nedmontering
Planering av utställningen sker i samråd med festivalens konstnärliga ledare. Varje konstnär ansvarar sedan själv för att transportera, ställa fram/hänga upp sin konst och ta ned den, återställa ytan enligt överenskommelse samt avlägsna eventuellt skräp/rester.
Upp: preliminärt kl 09-12
Ned: preliminärt kl 22-01

Regler för försäljning av konst
Varje konstnär får fritt sälja sin konst till utställningens besökare. Varje konstnär ansvarar själv för att utannonsera priser, villkor och försäljningsprocessen inklusive eventuella kringkostnader. Festivalen har inte något ansvar för försäljning. Vi önskar att om möjligt ska köpta verk inte avlägsnas förrän efter utställningen är över.

Försäkring och ansvar
Festivalen har en övergripande arrangemangsförsäkring, men vi tar inte ansvar för enskilda konstverk. Det är upp till var och en att ha en erfoderlig försäkring. Festivalen har personal på plats som har allmän översyn av utställningen men det är upp till varje konstnär att ytterst själv ansvara för bevakning av konstverken under festivalen.

Förvaring över natten
Vi erbjuder i mån av möjlighet – och efter individuell överenskommelse – att verken kan förvaras över natten. Det är upp till konstnären att då förflytta verken till anvisad sal där de låses in över natten. Det är också konstnärens ansvar att verken hämtas dagen efter.

INTRESSEANMÄLAN

  GRUNDLÄGGANDE INFORMATION

  Länk till hemsida/sociala media

  KONTAKTUPPGIFTER

  Email

  Telefon (frivillig)

  Förvaring över natten önskas
  Ja

  BESKRIVNING AV VERKEN

  Typ av konstverk

  FÖR INRESANDE TILL UMEÅ

  Mat önskas
  JaNej

  Boende önskas
  JaNej

  Från de som bekräftas medverkan kommer vi att behöva:
  * Konstnärens namn alternativt utställningens namn (en titel till programmet)
  * Presentation: svenska & engelska (minst 200 och max 1500 tecken)
  * Presentationsbild: Gärna både stående och liggande format.  Högupplöst jpg (minst 1000 pixlar, gärna mer). Fri för festivalen att använda i marknadsföringssyfte. Fri från logotyper och texter. Ange ev. fotocred i filnamnet samt förtydligande i separat textfil/mail.